Dødsattester i Danmark frem til 1940

Hvad døde Fandens oldemor af?

- tja, det er ikke let at vide, men vi kan måske hjælpe med svar på, hvad DIN oldemor døde af.

Nu er der ikke længere nogen undskyldninger for ikke at gå om bord i dødsattesterne som kilde til din slægtsforskning. Denne hjemmeside hjælper med at finde vej i junglen af dødsattester. Du kan på attesten læse om dødsårsag, bopæl, eventuelt ægtefælles navn, og i nogle tilfælde detaljerede beskrivelser ved særlige dødsfald.

Hjemmesiden er tænkt som et værktøj til at finde attesterne; de er nemlig ikke bundtet sognevis, men ligger i datoorden i store portioner for den lægekreds eller det lægedistrikt, som den døde hørte under.

En kvart million fynske attester online
264.000 fynske dødsattester er nu affotograferet. Det er slægtsforskerforeningen DIS-Odense, der har gjort arbejdet, og det hele gøres tilgængelige online til glæde for for slægtsforskere og andet godtfolk. De affotograferede attester bliver synlige for alle via Rigsarkivets 'Daisy'. Find dem under årstallene til venstre. Derudover finder du 47.000 attester fra resten af landet, nemlig alle dødsattester fra hele landet for 1940 samt for Færøerne for 1938-1940.

Vi anbefaler KUN at du starter her, hvis du KENDER DØDSDATOEN og bopælen for din ane. Hvis du vil lede efter en dødsdato, vil det være lettere at starte med kirkebøgerne eller andre søgedatabaser. 

Det er foreningen DIS-Odense, der står bag denne hjemmeside - vi byder også på guldkorn for slægtsforskere på www.faesterogskifter.dkwww.gotisk.dkwww.laegdsruller.dk, www.tugthus.dk og www.wadssedler.dk.